Website - Saillant Vierkant

Volledige visualisatie en ontwikkeling Saillant Vierkant website

Soort project: Eigen project
Status project: Opgeleverd in maart 2021
Mijn bijdrage: Logo en visueel ontwerp website gemaakt. Gehele website van de grond af aan opgebouwd.
Tags: Visueel ontwerp, PHP-framework website, Eigen project, Logo.
Klik hier voor de volledige beschrijving.

Screenshots

Beschrijving

In maart 2021 heb ik Saillant Vierkant en de bijbehorende website gelanceerd. Saillant Vierkant is een idee van mijzelf waarbij ik via de website en social media canvasdoeken verkoop. Een canvasdoek van Saillant Vierkant bevat een ontwerp dat bestaat uit een collage van foto’s en teksten die door de klant zijn aangeleverd. Door deze mix van aangeleverd persoonlijk materiaal van de klant, maak ik een uniek persoonlijk product voor de klant.

Voor Saillant Vierkant heb ik een logo en een visueel ontwerp voor de website gemaakt. Daarnaast heb ik de hele website van de grond af aan opgebouwd met behulp van een PHP-framework.

Het logo bestaat uit de tekst “Saillant Vierkant” en een penseelstreek in de vorm van een vierkant. De tekst van het logo bestaat uit het lettertype “Spumante”, een sierlijk doch leesbaar script-lettertype dat overeenkomt met de lettertypes die ik gebruik in de canvasdoeken zelf. De penseelstreek is geïnspireerd op de ambachtelijkheid van het maken én het schilderij-effect van de canvasdoeken. De vorm (het vierkant) is geïnspireerd op de vorm van het canvasdoek zelf.

Ik heb gekozen om de website in een PHP-framework op te bouwen i.p.v. bijvoorbeeld in WordPress. Dit heb ik gedaan omdat het belangrijkste onderdeel van de website, het bestelformulier, geen standaardformulier is maar een formulier op maat dat moet voldoen aan bepaalde eisen m.b.t. de gebruiksvriendelijkheid. Het formulier moet in mijn ogen namelijk makkelijk, snel en duidelijk te gebruiken zijn. Daarnaast wilde ik dat deze website niet te veel ongebruikte functionaliteit met zich zou nemen, wat in het geval van WordPress al snel het geval is.

FacebookLinkedInTwitterEmailShare
Terug naar portfolio