Interactieve 3d-webapplicatie

Interactieve 3d-webapplicatie voor het bekijken van opties en kleuren van nooddouches

Soort project: Webapplicatie
Status project: Opgeleverd in juli 2015, geüpdatet in 2019
Mijn bijdrage: Aangeleverde 3d-modellen geoptimaliseerd in Blender3d. Webapplicatie visueel vormgegeven en ontwikkeld a.h.v. 3d-API.
Tags: Webapplicatie, 3d-model, Project voor klant
Link: Interactieve 3d-webapplicatie
Klik hier voor de volledige beschrijving.

Screenshots

Beschrijving

Een bedrijf dat onder andere nooddouches fabriceert en verkoopt, gaf mij de opdracht om te kijken hoe ik de bestaande 3d-modellen van hun nooddouches, kon presenteren via hun website. Ik maakte daarbij gebruik van de mogelijkheden van Sketchfab. Met Sketchfab kan je de 3d-modellen 360 graden en fotorealistisch in je internetbrowser bekijken waardoor je een nauwkeurig beeld krijgt van hoe het product er in het echt uitziet. Met deze service kon ik de bestaande 3d-modellen importeren, optimaliseren en presenteren op de website van mijn klant. Bekijk de diverse 3d-modellen hier.

Via de Sketchfab API (application programming interface) kon ik daarnaast ook de 3d-modellen interactief maken. Hiervoor heb ik zelf een webapplicatie geschreven waarmee je met een interface de diverse opties en kleuren van een nooddouche kunt bekijken bovenop dat je het 3d-model 360 graden en fotorealistisch kunt bekijken. De webapplicatie is geschreven in HTML5, CSS en Javascript en maakt dus gebruik van de Sketchfab API. Update 08-10-2019: sinds 2019 is de interactieve 3d-applicatie geüpdatet met een nieuwe API, bekijk de nieuwe interactieve 3d-applicatie hier.

FacebookLinkedInTwitterEmailShare
Terug naar portfolio