Website - Freelancespots

Website die alle werk- en meetinglocaties in kaart brengt voor "remote workers"

Soort project: Eigen project
Status project: Opgeleverd in 2021
Mijn bijdrage: Idee zelf bedacht en volledig uitgewerkt in design. De website volledig zelf ontwikkeld in PHP-framework.
Tags: Visueel ontwerp, PHP-framework website, Eigen project, Google Maps API.
Klik hier voor de volledige beschrijving.

Screenshots

Beschrijving

Tijdens mijn opleiding en tijdens het freelancen na mijn opleiding, had ik regelmatig de behoefte om op willekeurige locaties met mijn laptop te werken. Vaak was dit op de school zelf, maar bij volledige bezetting was ik genoodzaakt ergens anders te zitten. Ik was vaak op zoek naar geschikte plekken in de buurt om te werken, alleen, met teamgenoten of met klanten.

Met de steeds toenemende mobiele en flexibele werkmogelijkheden zag ik dat andere mensen daar ook steeds meer behoefte aan kregen. Ik kwam toen met het idee om alle plekken waar men kan werken en meeten, letterlijk in kaart kan brengen. Dit idee was niet nieuw maar ik merkte dat de implementaties daarvan nog niet sterk en toegankelijk waren. Daarnaast denk ik dat er op dit gebied nog veel te ontdekken valt. Toen ben ik Freelancespots begonnen.

Freelancespots is de website waarin alle plekken in kaart worden gebracht waar freelancers, ondernemers, studenten en alle andere “remote workers” een locatie kunnen vinden om te werken en te meeten. Dit zijn locaties zoals co-working spaces maar ook koffiezaken, restaurants, bibliotheken, campussen en andere plekken.

De website heb ik in 2021 gelanceerd en momenteel ben ik op zoek naar geschikte werkplekken om de website te vullen. De website heb ik in een PHP-framework ontwikkeld waarbij ik gebruik maak van PHP, HTML, CSS en Javascript. Voor CSS gebruik ik de preprocessor Sass en voor Javascript de jQuery library. Ook maak ik gebruik van de Google Maps JavaScript API.

FacebookLinkedInTwitterEmailShare
Terug naar portfolio